lauantai 26. marraskuuta 2016

Lasia Antiikki ja taide –lehdessä


Antiikki ja taide –lehden numeron 6/2016 kansi.
 
Antiikki ja taide –lehden numero 6/2016 on ilmestynyt ja siinä on jonkin verran asiaa myös lasista. 90-sivuisessa lehdessä on juttua mm. helsinkiläistalojen ulkoseinien reliefeistä, Alvar Aallon suunnittelemasta Kelan pääkonttorista, korutaitelija-kuvaveistäjä-lasimuotoilija Björn Weckströmistä ja Turun Kaakelitehtaan vähemmän tunnetuista tuotteista.
 
Kyösti Kakkonen lasikokoelmansa äärellä
Antiikki ja taide –lehdessä.

Pauli Jokisen kirjoittamassa Kyösti Kakkosen keräilyharrastusta esittelevässä jutussa kerrotaan myös hänen Bulevardin asunnostaan. Keramiikkaa ja lasia kerännyt Kakkonen on alkanut kerätä nyt myös ryijyjä.

Kyösti Kakkonen ostaa suomalaisia design-esineitä myös ulkomailta takaisin Suomeen.
-        Meidän museoillamme on niin pienet määrärahat, ettei niillä ole mitään mahdollisuuksia hankkia designia, Kakkonen sanoo lehden haastattelussa.
-        On sanottu, että minulla on parempi lasikokoelma kuin Lasimuseolla. En tiedä pitääkö paikkansa, miettii Kakkonen jutussa.
-        Haluan, että kokoelmani ovat käytettävissä positiivisen Suomi-kuvan luomiseksi. Minulle riittää, että kulut korvataan ja saan kutsun pitämään avajaispuheen, kertoo Kakkonen, jonka kokoelmille on runsaasti kysyntää: 14 kansainvälistä näyttelyä, jotka perustuvat hänen kokoelmiinsa, on tulossa lähivuosina.

Tänä vuonna Espoon Emmassa oli Rut Bryk –näyttely, jossa oli runsaasti esineitä Kyösti Kakkosen kokoelmista ja Suomen lasimuseossa viime vuosina esillä olleet laajat Tapio Wirkkalan sekä Timo Sarpanevan näyttelyt ovat perustuneet hänen kokoelmiinsa.
Susanna Tyrväinen Vihreä kyynel –teostensa äärellä.
 
Lasi- ja keramiikkataiteilija Susanna Tyrväisen näyttely Vihreä kyynel Galleria Mafka&Alakoskessa on avoinna viimeistä päivää huomenna sunnuntaina. Hänestä on Antiikki ja taide –lehden uusimmassa numerossa kolmen sivun juttu. Enemmän kuvia tuosta näyttelystä on julkaistu tässä blogissa 25.10.:
 
 
Vihreä kyynel –näyttelyssä esillä olevissa teoksissa
on käytetty useita eri lasintyöstötekniikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti